Is uw tafelblad toe aan vervanging? Kies ervoor om uw ruimte een unieke en luxe uitstraling te geven met een graniet tafelblad van Empire Stone. Bij Empire Stone staat goede kwaliteit hoog in het vaandel, daarom leveren wij uitsluitend de mooiste natuurstenen in verschillende producten. Naast een graniet tafelblad kunt u natuurlijk ook kiezen voor andere soorten natuursteen. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden en geven u meer uitleg en tips over graniet!


Offerte aanvragen

Oorsprong graniet

Wij nemen u graag mee terug in de tijd, naar de herkomst van graniet. De naam graniet is afgeleid van het Latijnse woord granus dat korrel betekent. Dit verwijst naar het uiterlijk van graniet. Graniet is een zuur stollingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit drie mineralen, namelijk: kwarts, veldspaten en mica's. De onderhoudingen onder de mineralen verschillen, maar meestal is kwarts het dominante component. Graniet is een dieptegesteente, dat wil zeggen dat het gevormd is door het ondergronds stollen van magma. Doordat het graniet in de diepe grond is gestold, hebben de mineralen langzame afkoelingstijd. Dit zorgt ervoor dat er prachtige kristallen gevormd worden.

Wist u dat graniet in de hele wereld in allerlei soorten en kleuren voorkomt? Zelfs in delen van Belgi√ę, al is daar het meeste graniet al gewonnen. Daarnaast heeft graniet nog een andere betekenis. Na 90 jaar getrouwd te zijn, spreekt men van een granieten jubileum. Dit komt weinig voor.

Hoe onderhoud ik een graniet tafelblad?

Mocht u een prachtig graniet tafelblad hebben, wilt u deze natuurlijk goed onderhouden. Dat begrijpen wij mij Empire Stone helemaal. Graniet is een natuurproduct, hierdoor is het tafelblad gevoelig voor bepaalde middelen. Vlekken kunnen hierdoor blijvende schade aanrichten als deze niet tijdig behandeld worden, dat zou vervelend zijn. Zorg voor het juiste onderhoud van uw tafelblad, zodat uw tafelblad een langere levensduur heeft. Wij geven u op dit gebied gerust wat tips mee. Let vooral op met bijtende en zure stoffen. Deze kunnen de bovenste laag van uw graniet blijvend beschadigen. Daarnaast dient u voorzichtig te zijn met het gebruik van schuurmiddelen. Mocht u vlekken hebben kunt u deze verwijderen met bijvoorbeeld CIF Cream. Mocht u nog andere vragen hebben omtrent uw graniet tafelblad kunt u het altijd aan ons vragen, wij helpen u graag!

Voordelen van graniet tafelblad

Doordat een graniet tafelblad op natuurlijke wijze gemaakt is behoort deze tot de natuurproducten. Kenmerkend aan de natuurproducten is dat deze uniek zijn. Door het proces van graniet, kan een stuk steen soms wel duizenden jaren oud zijn. Daarnaast is graniet door haar uithardingsproces keihard en hierdoor krasbestendig, snijvast, stootvast en slijtvast. Wel zo handig! Doordat graniet een stollingsgesteente is, is het steen hittebestendig.

Mocht u kiezen voor een graniet tafelblad kunt u het tafelblad geheel op uw smaak afstemmen. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals: gepolijst, gezoet of gebrand. Daarnaast kunt u nog kiezen of u het graniet glanzend, mat of een ruwe look wilt geven. Zo heeft u het perfecte graniet tafelblad. U wilt natuurlijk ook van al deze voordelen profiteren. Kies tussen ons ruime assortiment graniet uw favoriet en wie weet heeft u binnenkort een prachtige granieten tafelblad bij u thuis staan.

Graniet tafelblad van Empire Stone

Bij Empire Stone bieden wij u een ruim assortiment graniet en andere natuurstenen op maat aan. Door ons ruime assortiment vindt u altijd een mooie steen die bij u past. Wij streven naar een snelle levering voor uw granieten tafelblad. Daarnaast kunt u bij Empire Stone rekenen op de beste kwaliteit graniet, voor een scherpe prijs. Wij horen graag uw wensen, zodat wij hiermee aan de slag kunnen!

Overige natuurstenen producten

Naast een graniet tafelblad zijn er nog veel meer verschillende producten in graniet te bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar:
  • Keukenbladen
  • Wastafels
  • Spoelbakken
  • Vensterbanken
  • Openhaarden & schouwen

Zo krijgt uw gehele ruimte een prachtige inrichting met een luxe uitstraling. Mocht graniet nou niet helemaal bij u passen, of u bent benieuwd naar de overige natuurstenen? Dan kunt u ook kiezen uit:
  • Hardsteen
  • Marmer
  • Keramiek
  • Composiet

Wij zijn benieuwd wat uw favoriet is. Door ons ruime assortiment aan natuurstenen zit er ook vast een mooie steen bij die bij u past! Wij zijn erg benieuwd naar uw wensen. Bij Empire Stone zijn wij pas tevreden, als u dat bent.
Offerte aanvragen
Uw specialist in maatwerk natuursteen | Empire Stone
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Dus bent u op zoek naar een graniet tafelblad? Bezoek dan onze showroom tijdens de openingstijden! Onze experts komen persoonlijk uw tafelblad bij u inmeten, brengen en plaatsen. U hoeft zich nergens zorgen om te maken. Bij Empire Stone is de klant koning dus voor ons is geen enkele uitdaging te gek. Wij zijn pas tevreden, als u dat bent!