Naast marmer is graniet op maat een bekend natuursteen product. Graniet is ontzettend duurzaam, slijtvast en wordt op elk continent ter aarde gewonnen. Graniet wordt voor allerlei producten gebruikt zoals keukenbladen, vensterbanken en tafelbladen. Dit komt omdat graniet hittebestendig, stootvast, krasbestendig en slijtvast is. Graniet op maat is ideaal voor intensief gebruik. Bij Empire Stone bent u aan het juiste adres voor graniet op maat. Wij bieden u een ruim assortiment graniet aan en kunnen hier verschillende producten van maken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!


Offerte aanvragen

Oorsprong graniet op maat

In de ondergrond van Nederland komt graniet niet voor. Graniet wordt diep in de aardkorst gevormd uit gesmolten magma, vandaar dat graniet een stollingsgesteente is. In Scandinavië, maar ook op andere plekken in Europa, wordt graniet gevormd. In de ijstijden werden de gletsjers enorm uitgebreid waardoor stukken graniet naar Nederland en Duitsland werden getransporteerd, dit noemen we ook wel zwerfstenen. Graniet is herkenbaar aan de korrelige structuur. Graniet is afgeleid van het woord granula wat korrel betekent in het Latijns. De textuur van ieder stuk graniet is anders, deze wordt namelijk bepaald door de grootte en de vorm van de kristallen. Graniet op maat is een uniek product dat natuurlijk niet kan ontbreken in uw woning of pand. 

Voordelen graniet op maat

Graniet op maat is een 100% natuurlijk product. Dit maakt het erg uniek omdat het materiaal soms wel duizenden jaren oud kan zijn. Naast het unieke design heeft graniet op maat de volgende voordelen:

  • Graniet is hard, krasbestendig en snijvast. Dit komt door het uithardingsproces wat soms wel jaren kan duren.
  • Mocht u kiezen voor een graniet op maat keukenblad hoeft u zich geen zorgen te maken over de hitte. Graniet is hittebestendig aangezien het een stollingsgesteente is. Wij raden u wel aan om altijd voor de zekerheid een onderzetter onder een hete pan te zetten.
  • Graniet is stootvast en slijtvrij. Er zal dus niet zomaar een stukje graniet af springen. In tegenstelling tot composiet zal een graniet keukenblad op maat niet snel kapot gaan.

 Wij raden u wel aan om uit te kijken met bijtende middelen. Denk hierbij aan bleekmiddel en zuren. 

Graniet op maat van Empire Stone

Bij Empire Stone leveren wij graniet op maat. Het graniet wordt nauwkeurig ingemeten en op maat gemaakt. Onze ervaren vakmannen zullen het graniet op maat altijd even nalopen. Zo weten wij zeker dat u een perfect product graniet op maat krijgt. Bij Empire Stone bent u verzekerd van de beste kwaliteit, voor de juiste prijs. Doordat wij al ruim 20 jaar actief zijn binnen het vak, kunnen wij u het beste advies geven.

Graniet op maat producten

Wij maken verschillende producten graniet op maat. Door ons ruime assortiment kunt u bijna uw hele huis of pand een luxe en unieke uitstraling geven met graniet op maat. U kunt kiezen uit:

  • Keukenblad
  • Tafelbladen
  • Wastafels
  • Spoelbakken
  • Openhaard & Schouw
  • Raamdorpels
  • Vensterbanken


 Welke producten wilt u op maat laten maken? Wij zijn benieuwd hoe wij uw wensen uit kunnen laten komen. Mocht graniet nou niet de steen zijn die bij u past, hebben we ook hardsteen, marmer, composiet of keramiek. Door ons ruime assortiment zit er zeker een steen bij die bij u en het interieur past. Het bijzondere aan natuursteen is dat geen enkel stuk steen identiek is aan de ander. Dit komt doordat natuursteen ontstaat door de natuur en er geen mensenhanden aan te pas komen. U wilt toch ook een uniek stuk graniet op maat in uw woning?

Offerte aanvragen
Uw specialist in maatwerk natuursteen | Empire Stone
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Wij zijn benieuwd naar uw wensen, deel ze daarom met ons! Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op als u een vraag heeft over graniet op maat of andere producten. U kunt natuurlijk ook altijd langskomen in ons atelier. Mogen wij u binnenkort voorzien van een prachtig stuk graniet op maat?