Bent u op zoek naar een luxe effect in uw keuken? Een graniet aanrechtblad is een duurzame optie, omdat u van een graniet aanrechtblad jarenlang kunt genieten. Bij Empire Stone bieden wij u niet alleen een graniet aanrechtblad aan, maar ook nog vele andere producten en natuurstenen.


Offerte aanvragen

De oorsprong van uw graniet aanrechtblad

Een graniet aanrechtblad wordt al eeuwenlang geproduceerd. Graniet is ontstaan uit lava dat gedurende vele honderden miljoenen jaren stollingsgesteente is geworden. Overal ter wereld wordt graniet gewonnen in steengroeven. Doordat het overal ter wereld te winnen is, verschilt het graniet per locatie van kleur en structuur. Dit geeft een unieke uitstraling als u kiest voor een graniet aanrechtblad. 

Het onderhoud van een graniet aanrechtblad

Wanneer u kiest voor een prachtig graniet aanrechtblad wilt u natuurlijk zo lang mogelijk hiervan genieten. Bij Empire Stone begrijpen wij dit uiteraard, daarom geven wij u graag wat tips mee. U dient een graniet aanrechtblad altijd met een mild schoonmaakmiddel schoon te maken. Het graniet kan niet tegen een agressief schoonmaakmiddel. Als u ervoor kiest om uw graniet aanrechtblad te impregneren voorkomt u blijvende schade. Wij raden u dan ook zeker aan om dit twee keer per jaar te doen. Doordat u uw graniet aanrechtblad impregneert wordt het graniet waterafstotend. Hierdoor ontstaan er geen vochtplekken in het graniet. Daarnaast zorgt het ervoor dat het graniet aanrechtblad minder snel dof wordt. Hierdoor behoudt het aanrechtblad haar schoonheid en haar glinster.

De voordelen van een graniet aanrechtblad

Wist u dat er vele voordelen zitten aan een graniet aanrechtblad? Wij nemen deze voordelen graag met u door, namelijk:
  • Zoals we eerder al hadden gezegd is graniet heel hard en krasvast. Dit is erg handig voor een aanrechtblad. Wanneer u bijvoorbeeld uitschiet met een mes wanneer u uw groenten snijd, heeft dit niet direct zichtbare krassen op uw graniet aanrechtblad. Dit hangt wel ook deels af van de afwerking van uw graniet aanrechtblad. Wanneer u kiest voor een gepolijste afwerking kan het nog wel eens zijn dat er een lichte kras ontstaat wanneer u veel kracht zet.
  • Wat erg handig is aan een graniet aanrechtblad, is dat graniet hittebestendige eigenschappen heeft. Graniet is een stollingsgesteente waardoor een graniet aanrechtblad vrij goed tegen hitte kan. Echter kan graniet niet goed tegen snelle temperatuurwisselingen. Heeft u bijvoorbeeld een erg koude keuken en zet u dan een hete pan op het graniet aanrechtblad, is het mogelijk dat er een thermoshock optreed. Het graniet kan dan scheuren. In dat geval raden wij dan ook zeker een onderzetter aan.
  • Een graniet aanrechtblad is slijtvast en stootvast. Wanneer u bestek, een bord of een glas laat vallen op uw graniet aanrechtblad, zal het aanrechtblad niet breken. Let wel goed op met producten die harder zijn dan graniet, bijvoorbeeld een pan. Wanneer u een pan laat vallen op uw graniet aanrechtblad, kan het zo zijn dat er een stukje steen afspringt.
  • Misschien wel het belangrijkste voor het oog, is dat een graniet aanrechtblad een unieke en luxueuze uitstraling aan uw keuken geeft. Elk graniet aanrechtblad ziet er anders uit, doordat het een natuursteen is. Er zullen nooit twee stukken identiek hetzelfde zijn.
Een graniet aanrechtblad is een schitterend product in uw keuken. Naast de prachtige uitstraling is het ook zeer geschikt voor in uw keuken.

Kiezen voor een graniet aanrechtblad van Empire Stone

Heeft u alle soorten natuursteen bekeken, maar bent u er zeker van dat een graniet aanrechtblad het beste bij u past? Laat u adviseren door de experts van Empire Stone. Met meer dan 20 jaar ervaring binnen het vak kunnen wij u zeker helpen. Mocht u uw tafelblad willen matchen met uw graniet aanrechtblad, kunt u ervoor kiezen om een graniet tafelblad te laten maken bij Empire Stone. Naast een aanrechtblad en tafelblad kunt u ook nog kiezen voor wastafels, vensterbanken, raamdorpels of schouwen. Welke is uw favoriet? 

Mocht graniet toch niet helemaal uw natuursteen soort zijn, bieden wij bij Empire Stone natuurlijk nog andere soorten natuursteen aan. De mogelijkheden bij ons zijn eindeloos. Wij streven naar een snelle levering van uw graniet aanrechtblad. Bij Empire Stone vinden wij het belangrijk dat u de beste kwaliteit krijgt, voor de beste prijs.
Offerte aanvragen
Uw specialist in maatwerk natuursteen | Empire Stone
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Bent u al overtuigd van een graniet aanrechtblad? Wij zijn benieuwd naar uw wensen en hoe wij deze kunnen vervullen. Bij Empire Stone gaan wij geen enkele uitdaging uit de weg. Neem gerust een kijkje in ons atelier of neem contact met ons op. Vraag online vrijblijvend een offerte aan voor een graniet aanrechtblad. Wie weet staat u binnenkort te koken op een nieuw aanrechtblad.