Composiet aanrechtblad Empire Stone
Composiet is een van de mooie natuursteen soorten die wij aanbieden bij Empire Stone. Deze natuursteen is ook uitermate geschikt voor een aanrechtblad. Daarom bieden wij bij Empire Stone onze prachtige composiet aanrechtbladen. Hieronder hebben wij wat aanvullende informatie over composiet aanrechtbladen. Offerte aanvragen

De voor- en nadelen van composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten aanrechtbladen, zoals graniet, marmer, hout of roestvrij staal. Enkele voordelen van een composiet aanrechtblad zijn:

  • Duurzaamheid: Een composiet aanrechtblad is zeer duurzaam en bestand tegen krassen, stoten en hitte. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de keuken, waar ze vaak worden blootgesteld aan dagelijkse slijtage.

  • Onderhoudsgemak: Een composiet aanrechtblad is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze zijn niet poreus en daarom minder vatbaar voor vlekken of bacteriële groei dan andere materialen zoals graniet of marmer.

  • Veelzijdigheid: Een composiet aanrechtblad is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze in veel verschillende keukenstijlen passen. Ze kunnen ook op maat worden gemaakt voor specifieke keukenontwerpen.

  • Milieuvriendelijk: Een composiet aanrechtblad is gemaakt van gerecyclede materialen, zoals glas of keramiek, die anders zouden worden weggegooid. Dit maakt ze een milieuvriendelijke optie voor degenen die waarde hechten aan duurzaamheid.

  • Bestand tegen vlekken: Een composiet aanrechtbladminder vatbaar voor vlekken dan andere materialen, omdat ze niet poreus zijn. Dit maakt ze ideaal voor het bereiden van voedsel en het bereiden van maaltijden, waarbij het risico op het morsen van vloeistoffen hoog is.

  • Kosten: Hoewel een composiet aanrechtblad duurder is dan sommige andere materialen, zoals laminaat, zijn ze vaak goedkoper dan graniet of marmer. Dit maakt ze een betaalbare optie voor diegenen die op zoek zijn naar een duurzaam, hoogwaardig aanrechtblad.

Maar aan een composiet aanrechtblad zitten ook een aantal nadelen. Deze zijn natuurlijk ook heel belangrijk om te weten in de overweging voor het nemen van een composiet aanrechtblad. Dit zijn de nadelen:
  • Gevoeligheid voor hitte: Hoewel composiet over het algemeen bestand is tegen hitte, kan het beschadigd raken bij blootstelling aan zeer hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld hete pannen die direct uit de oven komen.

  • Gevoeligheid voor krassen: Composiet aanrechtbladen zijn weliswaar duurzaam, maar zijn niet onverwoestbaar. Ze kunnen nog steeds krassen oplopen, vooral bij gebruik van scherpe voorwerpen, zoals messen.

  • Mogelijkheid van verkleuring: Composiet kan na verloop van tijd verkleuren als ze worden blootgesteld aan zonlicht of bepaalde chemische stoffen. Dit kan vooral een probleem zijn als het aanrechtblad is geïnstalleerd op een plek waar het veel zonlicht krijgt.

  • Hoge prijs: Hoewel het op de lange termijn kosteneffectief is, is het vaak duurder in aanschaf dan sommige andere materialen, zoals laminaat. Dit kan een belemmering vormen voor mensen met een beperkt budget.
Composiet aanrechtbladen Van composiet aanrechtblad Koop composiet aanrechtblad

Hoe onderhoudt u een composiet aanrechtblad

Het is ook belangrijk om het composiet aanrechtblad op een goede manier te onderhouden. Het beste is om het dagelijks te onderhouden. Dit moet gedaan worden in de vorm van een zacht doekje met een milde zeep wat u over het aanrechtblad haalt. Probeer schurende dingen en agressief schoonmaak middel te vermijden. Beschadiging in de vorm van krassen, verkleuring of gevolgen van te hoge temperaturen kunnen ook heel simpel vermeden worden. Probeer direct contact met sterk afgevende, hete of scherpe dingen te vermijden. Op deze manier kan het aanrechtblad ook niet vermeden worden.

 Lijkt dit product u nu helemaal fantastisch? Neem nu contact op met ons en wacht niet langer voor uw nieuwe aanrechtblad! Offerte aanvragen
Uw specialist in maatwerk natuursteen | Empire Stone
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Een offerte voor een composiet aanrechtblad? Van maandag tot en met zaterdag ontvangen wij u graag in ons atelier. Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn benieuwd naar uw wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.