Bent u op zoek naar marmeren vensterbanken om uw huis mee aan te kleden? Stop dan met zoeken! Bij Empire Stone bieden wij u een ruim assortiment aan marmeren vensterbanken aan. Vensterbanken zijn vaak geen prioriteit, maar moeten wel praktisch zijn. Geef uw vensterbanken ook een luxueuze uitstraling met de marmeren vensterbanken van Empire Stone! Offerte aanvragen

Oorsprong marmeren vensterbank

Marmer is binnen de natuurstenen wel de bekendste soort natuursteen. Vroeger gebruikte de Grieken en de Romeinen al veel marmer in hun bouwwerken. Marmer is een erg hard en stevig product, dat bewijzen de gebouwen van de Grieken en de Romeinen wel, die vandaag de dag nog steeds overeind staan. Marmer is een kalksteen.

Natuursteen heeft haar naam te danken aan het feit dat het ontstaat op natuurlijke wijze. De vorm en kleur van het natuursteen worden bepaald door de omgeving, ijstijden en klimaat verandering van de aarde. Natuursteen ontstaat namelijk heel diep in aardlagen of zee segmenten. Doordat er bergvorming plaatsvindt komt natuursteen langzaam aan de oppervlakte. Vervolgens wordt het steen ontgint en krijgt het dan de desbetreffende functie. Dus bijvoorbeeld als keukenblad. Door dit proces is geen enkel stukje natuursteen hetzelfde. Er zitten altijd verschillen in lagen, kleuren en nerven. Dit geeft een unieke uitstraling aan uw huis. 


Hoe onderhoud ik marmeren vensterbanken

Mocht u nou marmeren vensterbanken hebben, is het onderhoud ook niet geheel onbelangrijk. U wilt natuurlijk dat uw marmeren vensterbanken altijd zo mooi zijn als bij het plaatsen. Het onderhouden van marmeren vensterbanken is vrij gemakkelijk. U moet zorgen dat u de marmeren vensterbanken behandelt met natuurlijke zeep, zoals groene zeep. Gebruik ook altijd een gewone doek en geen schuurspons. Let wel op met producten zoals azijn of citroen. Deze producten hebben een hoog zuurgehalte en kunnen blijvende schade aan uw marmeren vensterbanken aanbrengen, dit zou natuurlijk zonde zijn! 


Marmeren vensterbanken van Empire Stone

Naast de luxe uitstraling neemt een marmeren vensterbank vele voordelen met zich mee. Marmer zorgt namelijk voor stabiliteit aan uw vensterbank. Daarnaast is het 100% duurzaam. Onze vakkundige medewerkers kunnen u goed helpen bij uw wensen. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u het beste advies op maat geven. Wij streven naar een snelle levering zodat u zo snel mogelijk uw marmeren vensterbanken heeft.

Overige natuurstenen producten

Mocht u naast marmeren vensterbanken ook op zoek zijn naar andere marmeren producten bent u bij Empire Stone aan het juiste adres. Wij maken ook voor u:

  • Openhaarden & schouwen
  • Keukenbladen
  • Wastafels
  • Tafelbladen
  • Spoelbakken
  • Raamdorpels
  • Kranen en zeepdispensers


De keuze is reuze! Naast marmer kunt u namelijk ook kiezen voor: hardsteen, keramiek, composiet of graniet. Geen enkele natuursteen is exact hetzelfde door haar natuurlijke ontstaan. Bij Empire Stone bieden wij u een ruim assortiment natuurstenen aan voor uw marmeren vensterbanken. Zo zit er vast iets moois bij! Marmeren vensterbanken zijn een echte toevoeging aan uw huis. Offerte aanvragen
Uw specialist in maatwerk natuursteen | Empire Stone
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Kom gerust eens bij ons langs als u benieuwd bent naar de soorten marmeren vensterbanken. De koffie staat voor u klaar! Tot snel bij Empire Stone in Den Haag.