Keuken Dekton werkblad

Bent u op zoek naar een hoogwaardig werkblad dat zowel duurzaam als stijlvol is? Dan is een Dekton werkblad de perfecte keuze voor uw keuken. Empire Stone biedt een uitgebreid assortiment aan Dekton werkbladen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. We zullen u alles vertellen over Dekton, inclusief de eigenschappen van een Dekton werkblad, de voordelen en nadelen ervan, en het onderhoud dat het vereist. Nog meer vragen? Neem dan nu contact op!

 

Wat is Dekton?

Dekton is een innovatief materiaal dat is ontwikkeld door Cosentino, een toonaangevende producent van oppervlaktematerialen. Het is een samengesteld materiaal dat bestaat uit een mix van glas, porselein en kwarts. Door middel van geavanceerde technologieën, zoals het Sinterized Particle Technology (SPT) proces, wordt het materiaal onder hoge druk en temperatuur samengeperst, waardoor het extreem duurzaam en bestand tegen krassen en vlekken wordt.

Offerte aanvragen

De voordelen van een Dekton Werkblad

Een Dekton werkblad ziet er niet alleen super straks uit, maar komt ook nog met veel voordelen. Dit zijn alle voordelen voor u op een rijtje:

  • Duurzaamheid: Dekton is buitengewoon duurzaam en bestand tegen slijtage. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen, krassen en vlekken, waardoor het er jarenlang als nieuw uit blijft zien. Het is bestand tegen de dagelijkse belastingen en intensief gebruik in de keuken.
  • Hittebestendigheid: Een Dekton werkblad is bestand tegen hoge temperaturen. U kunt hete pannen of ovenschalen direct op het oppervlak plaatsen zonder dat dit schade veroorzaakt. Dit biedt gemak en gemoedsrust tijdens het koken en serveren van warme gerechten.
  • Vlekbestendigheid: Dekton is ondoorlaatbaar, waardoor het resistent is tegen vlekken. Gemorste vloeistoffen zoals rode wijn, koffie of oliën kunnen gemakkelijk worden weggeveegd zonder dat er vlekken achterblijven. Dit maakt het onderhoud en de reiniging van het werkblad eenvoudig.
  • Krasbestendigheid: Dekton is een zeer hard materiaal dat bestand is tegen krassen en beschadigingen door dagelijks gebruik. Het is bestand tegen messen, keukengerei en andere scherpe voorwerpen, waardoor het oppervlak er langdurig mooi en onaangetast uitziet.
  • UV-bestendigheid: Het Dekton oppervlak is UV-bestendig, wat betekent dat het niet verkleurt of vervaagt onder invloed van direct zonlicht. Dit maakt het ideaal voor gebruik in
    keukens met veel natuurlijk licht, waarbij het werkblad zijn oorspronkelijke kleur en uitstraling behoudt.
  • Esthetische veelzijdigheid: Dekton werkbladen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen. Hierdoor kunt u het werkblad perfect afstemmen op uw persoonlijke smaak en keukenstijl. Of u nu houdt van een moderne, minimalistische uitstraling of een warme, klassieke sfeer, er is altijd een Dekton werkblad dat bij uw wensen past.

Met een Dekton werkblad geniet u van duurzaamheid, gemak in onderhoud en een stijlvolle uitstraling in uw keuken.

Dekton werkblad

Het onderhoud van een Dekton Werkblad

Het onderhoud van een Dekton werkblad is eenvoudig en vereist minimale inspanning. Het ondoorlaatbare oppervlak maakt het gemakkelijk schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Een regelmatige reiniging met een vochtige doek is voldoende om eventuele vlekken of gemorste vloeistoffen te verwijderen en het werkblad fris te houden.

Het is echter belangrijk om te vermijden dat u schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes gebruikt, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Het is raadzaam om milde
reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor oppervlakken zoals Dekton. 

Om het Dekton werkblad in optimale conditie te houden, is het ook aan te raden om voorzorgsmaatregelen te nemen. Hoewel het werkblad bestand is tegen hitte en krassen, kan het plaatsen van hete pannen of scherpe voorwerpen rechtstreeks op het oppervlak nog steeds kleine beschadigingen veroorzaken. Het gebruik van onderzetters of snijplanken biedt extra bescherming en helpt het werkblad langer mooi te blijven.

Door regelmatig onderhoud en het nemen van voorzorgsmaatregelen kunt u ervoor zorgen dat uw Dekton werkblad zijn duurzaamheid en esthetiek behoudt, waardoor u nog jarenlang kunt genieten van een prachtig en functioneel keukenoppervlak.

 

Offerte aanvragen
Uw specialist in maatwerk natuursteen | Empire Stone
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag vrijbljvend een offerte aan voor een Dekton werkblad

Wilt u genieten van de unieke duurzaamheid en stijl van een Dekton werkblad in uw keuken? Empire Stone biedt een breed scala aan prachtige Dekton werkbladen die perfect passen bij uw persoonlijke smaak en interieurstijl. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Kies voor kwaliteit en schoonheid met een Dekton werkblad van Empire Stone.