Hardsteen blad
Wanneer u op zoek bent naar een hardstenen keukenblad, dan is Empire Stone een uitstekende keuze. Empire Stone is gespecialiseerd in het maken van natuurstenen producten, waaronder keukenbladen van hoogwaardig hardsteen. Het materiaal is afkomstig uit groeves over de hele wereld en wordt zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en kleur. Een hardstenen keukenblad van Empire Stone is daardoor niet alleen functioneel, maar ook een prachtige toevoeging aan uw keukeninterieur. Offerte aanvragen

Voordelen en nadelen van een hardsteen keukenblad

Het hardsteen van Empire Stone is van hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur. Het materiaal is hittebestendig en krasbestendig, waardoor het zeer geschikt is voor intensief gebruik in de keuken. Daarnaast is het materiaal ook makkelijk te onderhouden en heeft het een natuurlijke uitstraling die past bij diverse interieurstijlen. Door te kiezen voor een hardstenen keukenblad van Empire Stone investeert u in kwaliteit, duurzaamheid en een unieke uitstraling van uw keuken.


Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen van een hardstenen keukenblad:

Duurzaamheid: Hardsteen is een zeer duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het is hittebestendig, krasbestendig en stootbestendig, waardoor het bestand is tegen intensief gebruik in de keuken.

  • Natuurlijke uitstraling: Een hardstenen keukenblad heeft een natuurlijke uitstraling die past bij diverse interieurstijlen. Het materiaal heeft een unieke structuur en kleur, waardoor het een prachtige toevoeging is aan uw keuken.
  • Makkelijk te onderhouden: Hardsteen is makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het materiaal is niet poreus, waardoor het geen vlekken absorbeert en eenvoudig schoon te maken is met een vochtige doek.
  • Veelzijdigheid: Hardsteen is verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen, waardoor het geschikt is voor diverse keukenstijlen en smaken.
  • Investering in de waarde van uw woning: Een hardstenen keukenblad is een investering in de waarde van uw woning. Het materiaal is tijdloos en duurzaam, waardoor het de waarde van uw woning kan verhogen.

Bent u nu overtuigd dat u een nieuw keukenblad nodig heeft? Klik dan hier om contact op te nemen.

Hoewel een hardstenen keukenblad vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar u rekening mee moet houden:

  • Gevoelig voor zuren: Hardsteen is gevoelig voor zuren, zoals citroensap en azijn. Het is daarom belangrijk om morsen direct schoon te maken om vlekken te voorkomen.
  • Onderhoud: Hoewel hardsteen makkelijk schoon te maken is, vereist het wel enig onderhoud. Zo moet het materiaal periodiek worden behandeld met een speciale sealer om het oppervlak te beschermen tegen vuil en vlekken.
  • Kosten: Hardstenen keukenbladen zijn over het algemeen duurder dan andere materialen, zoals laminaat en graniet. Dit komt doordat het materiaal van hoge kwaliteit is en uit groeves over de hele wereld moet worden ge├»mporteerd.
  • Gewicht: Hardsteen is een zwaar materiaal en kan daarom lastiger te installeren zijn dan andere materialen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van de installatie van uw keukenblad.

hardsteen hardsteen aanrecht hardsteen keukenblad empire stone

Onderhoud van een hardsteen keukenblad

Voor het dagelijkse onderhoud van een hardstenen keukenblad is het voldoende om het blad schoon te maken met een zachte doek en warm water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Om vlekken te voorkomen, is het belangrijk om het morsen van zure vloeistoffen zoals citroensap en azijn direct schoon te maken met een vochtige doek.

Periodiek onderhoud van het hardstenen keukenblad is ook belangrijk. Het blad dient periodiek behandeld te worden met een speciale sealer om het oppervlak te beschermen tegen vuil en vlekken. Raadpleeg de leverancier van het hardstenen keukenblad voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot de frequentie van deze behandeling. Om de glans van het hardstenen keukenblad te behouden, kan het oppervlak periodiek worden gepolijst met een speciaal daarvoor bestemd polijstmiddel. Raadpleeg de leverancier van het hardstenen keukenblad voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot de frequentie van deze behandeling.

Benieuwd naar onze andere natuurstenen? Bekijk hier ons gehele assortiment aan natuurstenen Offerte aanvragen
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Voor hardsteen keukenblad moet u dus bij Empire Stone zijn. Van maandag tot en met zaterdag ontvangen wij u graag in ons atelier. Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn benieuwd naar uw wensen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.