Bent u op zoek naar een graniet keukenblad op maat? Dan bent u bij Empire Stone aan het juiste adres! Graniet is puur product uit de natuur. Het gesteente wordt zo gebruikt, zoals het is gevonden. Er wordt niks uitgehaald of aan toegevoegd. Onze experts kunnen u alles vertellen over onder andere de oorsprong van het graniet en het onderhoud. Welke granietsoort past het beste bij u? Stel uw graniet keukenblad op maat samen en wij leveren hem bij u thuis af! De beste service krijgt u bij Empire Stone. Offerte aanvragen

Oorsprong graniet

Laten we bij het begin beginnen, waar komt graniet eigenlijk vandaan? Graniet is een stollingsgesteente en bestaat uit de mineralen kwarts, veldspaat en mica. Graniet ontstaat doordat ondergronds magma gaat stollen. Hierdoor behoort graniet tot de dieptegesteenten. Hoe langer de afkoelingstijd van het magma is, hoe groter de kristallen hebben kunnen groeien. Dit staat met elkaar in verbinding. Binnen de soorten graniet is kwarts de hardste component en is meestal grijs/wit van kleur. Dan heb je nog plagioklaas veldspaat, deze is crème van kleur en kaliveldspaat is meer roze van kleur. Zo zit er voor iedereen een mooie soort graniet tussen. Graniet wordt wereldwijd gewonnen, maar in Scandinavië zijn grote gebieden waar diverse soorten graniet te vinden zijn. Brokstukken van dit graniet zijn in de ijstijd als zwerfsteen over Noord-Europa verspreid.

Voordelen van graniet keukenblad op maat

Een graniet keukenblad is een natuurproduct en daardoor is ieder blad uniek. Dankzij het natuurlijke proces kan het graniet soms wel duizenden jaren oud zijn. Een graniet keukenblad op maat heeft nog meer voordelen, namelijk:
  • Graniet is hittebestendig aangezien het stollingsgesteente is. U hoeft hierdoor niet bang te zijn dat een hete pan zorgt voor beschadigingen aan uw blad.
  • Het keukenblad is stootvast en slijtvast.
  • Door het uithardingsproces is graniet keihard en hierdoor krasbestendig en snijvast.
  • U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen zoals gepolijst, gezoet of gebrand. Daarnaast kunt u nog kiezen of u het graniet glanzend, mat of een ruwe look wilt geven.
  • Bij Empire Stone krijgt u de juiste prijs/kwaliteit verhouding.
Zoals u kunt zien zitten er vele voordelen aan een graniet keukenblad op maat. Wilt u ook profiteren van al deze voordelen? 

Hoe onderhoud ik een graniet keukenblad op maat?

Mocht u nou hebben gekozen voor een prachtig graniet keukenblad op maat, is het onderhoud hiervan van groot belang. Graniet is een natuurproduct waardoor uw graniet keukenblad op maat gevoelig kan zijn voor bepaalde middelen. Tevens krijgen vlekken sneller de kans om blijvende schade aan te richten, als deze niet tijdig behandeld worden. Het juiste onderhoud zorgt voor een langere levensduur van het werkblad. Wij geven u graag wat tips mee hoe uw graniet keukenblad op maat langer mooi blijft. Gebruik lauw water met een mild schoonmaakproduct. Wrijf het blad na met een vochtige schone doek en droog het graniet keukenblad op maat tenslotte af. Zo blijft uw keukenblad het langste mooi. 

Graniet keukenblad op maat van Empire Stone

Voor een luxe uitstraling aan uw keuken is een graniet keukenblad op maat de ideale oplossing. Wij zijn benieuwd naar uw wensen. Vertel het ons gerust, dan kijken wij naar de mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u bij Empire Stone goed adviseren voor uw graniet keukenblad op maat. Onze experts komen uw keukenblad op maat inmeten en vervolgens zorgen wij voor een snelle levering.

Overige natuurstenen producten

Mocht uw graniet keukenblad op maat bevallen, beschikt Empire Stone ook nog over vele andere graniet producten. Neem gerust een kijkje in ons assortiment. Wij maken, geheel op maat, ook voor u:
  • Wastafels
  • Tafelbladen
  • Vensterbanken
  • Openhaarden & schouwen
  • Spoelbakken.
Mocht graniet niet helemaal bij u passen, kunt u voor al onze producten ook uit andere soorten natuurstenen kiezen, namelijk: hardsteen, marmer, keramiek of composiet. Wat is uw favoriet? Bij Empire Stone beschikken wij over een ruim assortiment aan graniet keukenblad op maat, maar ook andere producten of natuurstenen. Zo zit er vast iets moois voor u tussen. Naast een graniet keukenblad op maat kunt u ook kiezen voor een graniet tafelblad op maat. Zo past uw keuken en uw eetkamer mooi bij elkaar. We bespreken graag uw wensen en kijken naar de mogelijkheden! Bij Empire Stone vinden wij het belangrijk dat u tevreden bent.
Offerte aanvragen
Christina Jacobs-Krellings Contact opgenomen, afspraak gemaakt, bestelling geplaatst en het is perfect ingemeten, gemonteerd en zelf schoongemaakt. Goede service, daar houd ik van :)
Menno van Leeuwen Prachtige marmer materiaal!

Er was een klein probleempje met de levering maar is netjes opgelost door de eigenaar. Bedankt!!
Mario van de Witte Drie weken geleden een marmerblad voor in mijn mencave. We kregen veel informatie. Het inmeten, brengen en plaatsen is helemaal goed gegaan. Ik raad iedereen aan om marmer aan te schaffen bij dit bedrijf. 
Gerry van de Ven Super blij met mijn bestelling bij Empire Stone. Wij hebben wit marmer met gouden accenten gekozen. Erg tevreden en het ziet er heel mooi uit. Voor herhaling vatbaar!! 

Vraag direct een offerte aan

Mocht u op zoek zijn naar een graniet keukenblad op maat, bent u bij Empire Stone aan het juiste adres! Kom gerust bij ons langs in Den Haag of bekijk onze website. Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts helpen u graag.